Nis

11-B sınıfı 3 kez üst üste en temiz sınıf seçildiğinden okul idaresi tarafından yemekle ödüllendirildi.

Nis

Mrt

OKULUMUZDA BASINDA ŞİDDET KONUSUNA YER VERİLDİ.

Sivas Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda 7 Mart Perşembe günü düzenlenen, Basında Şiddetin İşlenişi adlı seminere geleceğin ileşimcileri yoğun ilgi gösterdi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Araştırma Görevlisi Banu Polat BİRİŞİK, Şiddetin güç, zorlama ve baskı uygulayarak, olumsuz fiziksel ya da ruhsal etkiler yaratan söz, yaklaşım, tutum ve hareketler olduğunu belirterek, görsel, yazılı , dijital ya da farklı bir söyleyişle yeni  medyada şiddet içerikli haberler yoğun bir şekilde kullanıldığını dile getirdi.

“Kadına şiddet toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir göstergesidir”

Şiddetin sadece fiziksel olarak değil psikolojik bir şekilde de karşımıza çıktığına değinen Birişik, Özellikle basında kadına yönelik şiddetin cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklandığının altını çizdi.

Basın ve yayıncılık alanlarının erkeklerin hakim olduğu endüstriler olarak görüldüğüne hiyerarşik olarak basamaklar yükseldikçe kadın çalışan görme olasılığının daha az olduğunu belirten Birişik, kadınların gerekli yeterliliklere sahip olmasına rağmen, terfi konusunda adil olmayan sınırlara takıldıklarını vurguladı.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi için 11-B sınıfı öğrencilerimizle kısa film çekimi için Sivas’ın kadim Mütevelli Ailesine ait olan Sivas Belediye Başkanlığına bağışlanmış olan Abdi Ağa konağında çekim yapılmıştır.

Mrt

Sivas Milli Eğitim Müdürü Necati Yener Okulumuz Öğrenci ve Öğretmenleri ile biraraya gelerek sohbet etti. Teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Dart Turnuvasında İl İkincisi olan öğrencilerimize Kupaları ve Başarı belgeleri Okulumuz müdürü İrfan AYTEKİN tarafından takdim edildi. Öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.