Adalet Alanı

ALAN HAKKINDA

Adalet alanı altında yer alan Zabıt Kâtipliği ile İnfaz ve Koruma dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik Adalet Bakanlığı merkez teşkilatı ile adli ve idari yargı sistemi içerisinde yer alan tüm mahkemelerdeki yazı işlemleri, ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde güvenliği sağlama, tutuklu ve hükümlüler ile ilgili işlemleri yapmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

AMACI

Adalet alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

• Alanın Altında Yer Alan Dallar

• 1- Zabıt Kâtipliği
  • 2- İnfaz ve Koruma

İSTİHDAM ALANLARI

Adalet alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatı,

2. Cumhuriyet Başsavcılıkları,

3. İlk Derece Mahkemeleri,

4. Bölge Mahkemeleri,

5. İdare ve Vergi Mahkemeleri,

6. Yüksek Mahkemeler,

7. Hukuk büroları,

8. Noterlikler,

9. Yüksek Seçim Kurulu,

10. Ceza infaz kurumları ve tutukevleri,

11. Özel güvenlik şirketleri,

12. Bankalar ve sigorta şirketleri gibi özel firmaların hukuk departmanları ve takip birimleri vb. yerlerde çalışabilirler.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

Adalet

Öğretim Programları

Öğretim süresi

ÖNLİSANS

Adalet

Özel Güvenlik ve Koruma

Sosyal Güvenlik

Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği

Belgelendirme

1. Mezun olan öğrenciye alanda/dalda diploma verilir.

2. Öğrencinin seçtiği dal ile ilgili aldığı tüm dersler ve modüller diploma ekinde belirtilir.

3. Öğrenciye, programdan ayrıldığında veya mezun olduğunda, kazandığı yeterlikleri gösteren ve bir yaygın mesleki ve teknik eğitim programı ile aynı yeterlikleri kazanan kişilere eş değer belge verilir.

4. Öğrencinin kazandığı mesleki yeterlikler belgelendirmede değerlendirilir.

Yayın: 10.12.2012 - Güncelleme: 08.06.2022 10:13 - Görüntülenme: 12265

Etiketler :