Aday Öğrenci

ADAY ÖĞRENCİMİZ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ

Okulumuz ,yetenekleri ve becerileri doğrultusunda tercihlerle bölümlere seçilen mevcut teknolojik bilgilerle donatılmış,mesleğiyle ilgili projeler üretebilen tasarımcı,girişimci,insani değerlere sahip meslek elemanı yetiştirmeyi hedeflemektedir.Aşağıda sizin için Mesleki Tanıtım,Rehberlik ve Yönlendirme çalışmaları kapsamında okulumuzun özelliklerinden bahsedeceğiz;

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında Sivas Ticaret Meslek Lisesi bünyesinden ayrılarak Yüceyurt Mahallesinde Vali Varinli İÖO eski binasında Anadolu Basın Yayın Reklamcılık Meslek Lisesi adı altında Milli Eğitim Müdürlüğünün 07.09.1992 tarih ve 35027 sayılı yazısı ekindeki  Bakanlık onayı ile hizmete açılmıştır. 1996-1997 Öğretim yılında Bakanlık emri ile Anadolu İletişim Meslek Lisesi olarak adı değiştirilmiştir.

1996-1997 Öğretim yılı Milli Eğitim Müdürlüğünün 08.07.1996 tarih ve 21371 sayılı yazıları ve eki makam onayı ile Fatih Cad. Dikimevi Karşısındaki yeni binasına taşınarak Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Anadolu İletişim Meslek Lisesi adını almıştır.

2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında ortaöğretimde okul çeşitliliğinin azaltılması kapsamında Sivas İl Milli Eğitim Komisyonunun kararıyla Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Anadolu İletişim Meslek Lisesi ile Sivas Adalet Meslek Lisesi birleştirilerek Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi adını almış; Halen Gültepe Valilik Kampus alanı içerisindeki yeni hizmet binasına taşınarak eğitim-öğretim hizmetlerini sürdürmektedir.

2009 – 2010 Eğitim – Öğretim yılından itibaren 2008-81 nolu genelge ile Anadolu ismi kaldırılmış olup Anadolu programı uygular hale dönüştürülmüştür.

Okulumuzun Özellikleri

- Okulumuzda Anadolu Meslek program türü uygulanmaktadır.

- Okulumuzda normal eğitim yapılmaktadır.

- Okulumuzda karma eğitim yapılmaktadır.

- Okulumuza ait pansiyon binası yoktur. Öğrencilerimiz diğer okulların pansiyonlarında kalmaktadır.

- Okulumuz Gültepe de Okullar bölgesinde olup öğrencilerimiz Gültepe,Karşıyaka Otobüsleri ve öğrenci servisleri ile ulaşım sağlamaktadırlar.

- Okulumuz öğrencileri son sınıfta işletmede beceri eğitimi derslerini Adliye,Sgk,Numune Hastanesi,Belediye,Tcdd gibi kamu kurumları yanında özel işletlemlerde de yapmaktadır.

- Mezunlarımızdan Adliyede,Gazetelerde,Televizyonlarda kamu kurumlarının basın bürolarında çalışan bir çok öğrencimiz vardır.

- Okulumuzda 3 alan vardır.

* Adalet Alanı

* Gazetecilik Alanı

* Radyo-Tv Alanı

Alanlar ve Dalları hakkında bilgi almak için web sitemizdeki alanlarımız menüsüne bakabilirsiniz.Ayrıca aşağıdaki adreseden alan tanıtım videolarına bakabilirsiniz.

03-05-201908-06-2020

14-12-2018